40. emberölésre előkészülő



Azonosítás céljából keressük a képen látható, 36 éves, László keresztnevű, 168 cm magas, 81 kilós, budapest XXI. kerületében lakó férfit, aki emberölés előkészületét valósította meg a www.love.hu internetes társkereső portálon.
László vkey néven regisztrált a társkereső oldalra (adatlapja itt: http://love.hu/user.php?userid=276729 ) 2006 decemberében, de amint látható, nem sok sikerrel.
Mivel a szóban forgó társkereső portál fórumlehetőséget is biztosít társkeresőinek, így László kapva az alkalmon nyitott is egyet „Gyüjtsünk Fletó gyilkosának!” címmel és az alábbi kijelentéseket helyezte el rajta:

„Nyissunk alapítványi számlát, annak a személynek, aki-e féreg nemnormális barmot elteszi lábalól! Aki fejbe lövi, viheti a pénzt és mentességet kap minden ellene irányuló atrocitás alól! Dögölj meg Fletó címen, az alapítványi postafiókba!”

Miután egy fórumtársa jelezte, hogy a felhívás egy kissé erős, az alábbi választ kapta:

„Azért egy kicsit figyeljél oda , hogy kit börtön töltelékezel, le mert egész életemben becsületes voltam, idáig(sajnos). De hogyha sokáig folytatod ezt a stílus akkor megkereslek és kitépem a beledet te köcsög Gyurcsánybérenc féreg!
(…)
gyilkosok nem mi vagyunk hanem ők, és te ezeket véded te szerencsétlen! Ez egyébként nem gyilkosságra való felbújtás, hanem gyüjtésre szólítás. A gyilkosságra való felbújtás, az ott kezdődik ha én azt mondom vagy írom, hogy öld má meg ezt és ezt! De látom te minden áron koholt vádak alapján akarsz valakit fölnyomni!Te nem vagy zsidó véleltlenül?Hülyegyerek”

„Btk. 18. § (1) Ha a törvény külön elrendeli, előkészületet követ el, aki (…) az elkövetésre felhív, ajánlkozik, vállalkozik, vagy a közös elkövetésben megállapodik.
Btk. 166. §. (3) Aki emberölésre irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Aki ismeri a férfit, tudja teljes nevét, az írjon címünkre, vagy egy levélben, e-mail-ben jelezze a hatóságok felé!